2015 – bring it on!

Nystartsmänniska som jag är startar jag dagen som så många nyårsdagar förr, med ett lite för tungt huvud och med tanken att ”det är i år jag kommer bli fit!

Hehe.

Jag är faktiskt övertygad om att jag kommer börja träna aktivt igen. Inte bara av det estetiska skälet att jag ska gifta mig, betala dyrt för en fotograf, och inte vill känna en enda gnutta ångest över att ta de där bilderna.

Men kanske ännu mer. Mina knän.
Jag kan inte riskera att knäskålarna hoppar ur led varje vinter. Det kommer göra mig till pensionär 35 år i förtid. Rädd att gå ut om termometern närmar sig noll. Det funkar ju inte. Jag är heller inte särskilt pepp på att operera vad det nu är jag kanske skulle kunna operera. Nej, Jag går redan hos en sjukgymnast och vi kommer visst bli tighta i vår, hon och jag. Det är musklerna runt knäet som måste blir starkare, och det är mitt mål.
Ja, att hela jag ska bli stark igen.

Hälsoåret 2015 alltså.

Men året som ligger framför oss har ju sjukt många fler timmar än de som är vigda åt träning. Som att planera och genomföra ett bröllop t ex. Att sy lite på klänningen. Att fixa tusen detaljer. Ja ni vet, det roliga!

En och annan resa blir det också.
Först Jordanien om en vecka, och sen hoppas jag på både en after bröllisweekend och en längre resa nästa vinter.

Den största förändringen kommer dock bli att jag ska börja plugga, på distans. Herregud, hur gör man?  Kommer jag förgås av ensamheten och låta bli att lämna Harry på dagis bara för att få sällskap?

För ja. Harrys största förändring detta år är att han börjar på dagis. Förskola. Föris.
16 månader gammal kommer han skolas in, och även om jag själv endast var 9 (!) månader när jag började på dagis, så känns det ju som att folk av idag gärna väntar absolut minst två år på att lämna barnen. Gärna fyra.

Mitt tuffaste nyårslöfte är inte att få starka ben, det är att sluta ta åt mig av andras värderingar. Apsvårt.
För nog känner vi att detta inte kommer bli några problem för vår son. I och med att jag börjar plugga kommer jag få mycket mer tid med honom och dagarna på dagis blir inte så långa. Och Erik som börjar jobba igen efter åtta månader fortsätter på deltid och med skift som gör att det kommer vara lite lediga dagar mitt i veckan.
Men ändå. Småångest över att inskolningen närmar sig.

Vad som händer med bloggen och podden kommer vi förhoppningvis reda ut de närmaste dagarna. Ser fram emot ett mindmappande och skissande till litervis med te vid köksbordet.

2015 – bring it on!

/Frida

IMG_8946

Det här inlägget postades i podcast. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till 2015 – bring it on!

  1. AnnaCarin skriver:

    Vad ska du läsa?? Och sjukgymnastik är fantastiskt *kämpar med axeln som hoppat ur led*

    • uppsalasfinest skriver:

      Åh, tack för sjukgymnastpepp! Jag ska plugga till lärare! Yrkeslärare, dvs i grafisk produktion och information och kommunikation som jag nu blivit behörig till. Jag kommer alltså bara läsa padagigik etc på 1.5 år 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s