Jordanien

Nu har vi varit i Aqaba i 1.5 dygn. Känns som att jag vågar lufta de första intrycken.

Keren körde oss till Arlanda på morgonen. Mitt i resångesten hade jag glömt att det kommer dröja en evighet tills vi ses igen. Men det är ok. Jag har redan börjat planera midsommar.

Harry fick springa av sig inne i lekhörnan på Arlanda. Så poppis att vi glömde tiden och fick springa till gaten. Sist på planet! Men eftersom vi skulle sitta längst fram fick vi inte ett enda ont öga.

Flygresan som skulle ta 5,5 h blev nästan en timme kortare pga ”medvind”. Sånt skrämmer mig lite. Att det kan diffa så mycket pga vinden lixom? Hur som helst så var det ju bra just då. Harry skötte sig exemplariskt hela tiden. Åt, lekte, sov.
Vi hade betalt typ 700 kr extra för att sitta längst fram och kunna ha en babysäng. Att han sen var typ 1,5 dm för lång för den brydde sig varken han eller vi oss om.

2015/01/img_2707.jpg

Väl framme i Aqaba lyckades busschauffören köra in nåt stort då han var tvungen att backa typ 1km runt ett hotell pga ombyggnad. Ett fönster på bussen gick sönder och vi valde att gå de sista 300 m till vårt hotell.

Väl på vårt hotell blir vi uppgraderade till en svit! Ett stort rum med dubbelsäng och en till säng och en soffa och tv och skrivbord och balkong och badrum med badkar och dubbla handfat. Känns så sjukt lyxigt!
Varför vi blev uppgraderade vet vi inte, men med tanke på att det typ inte är en kotte här (!) så ville de kanske bara vara lite extra snälla.
Hotellet är väldigt stort! Och det är inte många här. Det är lågsäsong och kanske är det därför som Harry nu är all personals favvo. Han får chipspåsar bara han visar sig i lobbyn, och vi tackar snällt och har en hel hög som väntar på oss på rummet.
Han springer även bakom disken och spelar på flygeln i restaurangen.
Tur för oss att det inte är några andra som är här.

2015/01/img_2718.jpg

Harry blir bjuden på godis och chokladdränkta bananer. Jag byter ut det till potatis och ger Erik chokladen. Undrar hur länge en kommer undan med det?

Vi har det som ni förstår väldigt bra. För en person med kraftig resfeber har denna resa börjat så bra den bara kunnat.
Ett enda smolk i bägarn bara. Det är kallt som sjutton! Det finns uppvärmda pooler, men det är alldeles för kallt i luften för att bada. Vädret spås fortsätta vara kallt i helgen. Nästa vecka stiger temperaturen till 24 grader. Det ser vi fram emot!
Tills dess äter vi chips, badar i badkaret på rummet, leker i parken, lyssnar till böneutropen och funderar hur vi ska lyckas ta oss till Petra.

/Frida

2015/01/img_2738.jpg
2015/01/img_2737.jpg
2015/01/img_2736.jpg

Det här inlägget postades i podcast. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Jordanien

  1. Mies liv skriver:

    Åh, så avis jag blir. Jag var i Jordanien november 2013 och det var varmt och härligt. Bodde utanför Akaba men åkte in på kvällarna för att äta. Njut och ha det fint! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s