Jordanien i bilder.

Utlovad bildbomb från Jordanien!

IMG_2738 IMG_9106 IMG_9116

Hotellet och utsikten från vår balkong. Det som lyser på andra sidan vattnet är Eilat i Israel.

IMG_9040

Vi bodde på hotell Mövenpick i Aqaba. Blev uppgraderade till en svit när vi kom och är väldigt nöjda med vårt boende.

IMG_9052 IMG_9066 IMG_2871

Vädret var kanske det enda, men ett väldigt stort, minus. Första dagarna var temperaturen under badvänligt, medan de sista dagarna var helt ok. Veckan innan oss hade det varit kallare och veckan efter varmare. Så åk inte före slutet av januari om ni vill ha värme.

Nedan följer en bunt bilder från Petra.

IMG_2807 IMG_9219 IMG_9169 IMG_9171 IMG_9220 IMG_9251 IMG_9262

Fantastiskt coolt!
Kallt! Men häftigt. Vi tog en taxi med bildbarnstol ist för att åka med apollos buss, vilket hade blivit dubbelt så dyrt. På detta sätt kunde vi också styra våra tider själva, däremot fick vi ingen guide som berättade om alla byggnader. Men det hade vi inte kunnat lyssna till i vilket fall då det var en liten kille som fick bestämma takten.

Roligast var kanske att träffa en kamelförare från Sigtuna. Han var där på semester och hjälpte familjen med kamelerna. Han skulle ha flygit hem ett par dagar tidigare med vägen var stängd pga all snö (!) Otippat.

IMG_2812

Och ja, snö var det längs vägen till Petra.

Sen kom solen de sista dagarna!
IMG_9298 IMG_2826 IMG_2852 IMG_9354 IMG_2746 IMG_9392 IMG_2878

Sammanfattningsvis:
Aqaba i Jordanien får som resmål 9/10. Pga att folk är oroliga för att åka till områden som dessa är det nu väääääldigt glest med turister. Apollo kör ett flyg i veckan ist för 5 som tidigare. Vi som tidigare varit i Tel aviv tyckte att detta kändes mycket mer avslappnat. Alltså, detta var en stad i storlek av Uppsala, Tel aviv är ju sjukt mycket större och just nu väldigt utsatt. Men även när vi var där för ett par år sedan fick man vänja sig med soldater och unga människor med vapen lite överallt. Här såg vi inget sådant.
Pga att det är så få turister just nu så är de väldigt måna om att vi som kommer ska få en bra upplevelse.

Har ni varit ung tjej i Egypten och Tunisien vet ni att det kan vara jobbigt att ens visa sig på gatan. Jag upplevde inget sånt i Aqaba. Däremot har jag hört andra som upplevt fula ord och tafsande.
Jag tror att det är en helt annan sak att åka som familj. Alla älskade Harry. De gav honom saker, pussade honom, tog kort tillsammans med honom… ja ni fattar. Det var inte störande, utan kändes ganska tryggt.

Vår resa hamnar dock bara på 7/10, där de tre tappade poängen var pga vädret. Prickar man in rätt vecka, så slår det stort Kanarieöarna där det är samma klimat, men inte samma kulturupplevelser.

Åker man till Aqaba i Jordanien kan man på dagsturer besöka både Petra, Döda havet och Wadi Rum.

Är man en barnfamilj som mest bara vill bada, kan man välja att bo på Tala Bay, vilket är lite utanför Aqaba, uppbyggt för turister. Det gick gratisbussar från vårt hotell till systerhotellet där. Säkert tio pooler för barn och vuxna fanns precis nära havet.

Är man par eller kanske bara har ett barn att ha koll på, rekommenderar jag att bo i stan så man får gå ut och äta och se ”det riktiga livet” om dagarna. Se bara till att Hotellet har egen strand, annars får man bada på den allmänna stranden och då måste kvinnor ha heltäckande badkläder.

Hur som helst så rekommenderar jag Aqaba i Jordanien. Typ till alla.

/Frida

Det här inlägget postades i podcast. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s