Nytt jobb, nya rutiner?

Ända sedan jag kom tillbaka från Sverige i början av januari har jag klurat på om, hur och när jag ska lämna glassbaren för nya äventyr. Jag har jobbat där i nästan ett år nu så det känns som att jag kan det rätt bra. Ny utmaning tack!

Men det har inte varit ett lätt beslut, då glassbaren och alla kollegor, samt dom underbara ägarna, verkligen hjälpte mej igenom min första tid här i Tel Aviv, när jag var ny, ensam och sårbar. Dom blev snabbt min nya familj och från min första arbetsdag vände saker och ting och livet i ett nytt land verkade helt plötsligt inte så skrämmande längre.

Under en veckas tid sa jag till mej själv ”Idag säger jag det!”, ”Nä, men ok det gick inte igår men idag tar jag upp det!”, ”Okej, imorgon slänger jag fram det, definitivt!” Men när dagen D äntligen kom och jag precis skulle till att säga upp mej, ber chefen att få prata med mej…

Hon avslöjar att vår nuvarande personalansvariga ”manager” ska sluta och att hennes tankar direkt hade gått till mej. Hon såg ingen annan som skulle kunna fylla dom skorna.

Så där sitter jag, redo att säga upp mej, och blir erbjuden tjänsten som manager över hela jävla caféet.

Vad gör jag…?

I 3 dagar våndades jag fram och tillbaka med tankar om hur jag skulle göra. Å ena sidan – ASFETT att bli promotad liksom!!! Och vilken grej att ha på CV:t. Å andra sidan – jag var redan klar med stället och ville ha något nytt, plus att arbetstiderna börjat tära på mej rejält.

Tillslut bestämde jag mej för att tacka nej och om en vecka börjar slutar jag på Siciliana och börjar på mitt nya jobb på café XoHo! Ett fantastiskt ställe med nyttig mat; veganskt, vegetariskt och glutenfritt! Öppet från 7 på morgonen till 18 på kvällen. Stänger tidigare på fredagar och helt stängt på lördagar. Lönen är snarlik den jag har idag, men dricksen är betydligt bättre.

Kort och gott – ett uppköp i ”livskvalité”…

Förhoppningsvis ska detta leda till att jag får mer tid för mej själv och andra roliga saker jag hellre sysslar med på kvällstid, istället för att skopa glass åt giriga turister.

Gamla jobbet:

34088083_WvLj36F8AhR1DDqJ6B3Wf_fzTTLuMKFEsGEL1Cz7DeM i-migliori-sorbetti

Nya jobbet:

images xoho

/Keren

Det här inlägget postades i podcast. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s