Brunch!

Som föräldrar till en tvååring är det inte alltid lätt att få tid med varandra, utan barn. Vi är rätt duktiga på att fixa barnvakt och gå ut och äta ibland. Pga finfina vänner som varit en stor del av barnets liv från start, behöver vi inte sakna våra föräldrar så ofta, inte för att låta dem barnvakta iaf. 

Harry är trygg med våra vänner och det har aldrig varit problem att låta andra lägga honom. Däremot är det ju ofta så att folk i allmänhet har saker planerade på fredag och lördagkvällar. Då känns det inte alltid lätt att fråga om nån vill spendera en kväll i vår soffa för att vi ska få gå ut och roa oss.

Men. Så upptäckte vi brunchen. Ja, alltså, den har ju hängt med oss ett par år nu. Men det kan nog vara mitt allra bästa tips när det handlar om relationsvård i småbarnsåren.

En brunch äger rum runt lunch på lördagar eller söndagar. På nåt av hotellen i stan. En till två timmar är allt som krävs för att njuta av både mat, varandra och en stund utan att behöva springa efter ett barn som inte vill sitta still.

Det är mycket lättare att hitta nån som kan passa ens barn mellan 11-13 en söndag, än en fredagkväll. Förhoppningsvis sover barnet till och med. Det gjorde vårt när vi i söndags lämnade honom hos våra vänner och fick vältra oss i buffén på Gillet.

Det är sån fantastisk lyx att käka brunch och även om det kostar runt 200 pp, så är det fortfarande billigare än att gå ut och äta en kväll. Och godare! 

Har man en bebis som kräver mat och är svårare att lämna bort, kan en tajma in brunchen när en vet att hen kommer sova i en timme. Alla har inte såna bebisar, jag vet. Men jag gissar att de i regel har nån period där de faktiskt sover en stund. Se till att ungen är mätt och låt ett par vänner gå en sovpromenad runt ån under tiden. Samma vänner som vi utnyttjade igår tog Harry på hans första brunchpromenad när han var ganska färsk. Det kändes tryggt att veta att de var i stan ifall han skulle vakna. Då kunde de bara komma förbi. Det hände dock aldrig.

För att riktigt maxa hungern inför brunchen igår körde jag ett styrkepass på Friskis. Himla bra söndag alltså.

/Frida

   
 

Det här inlägget postades i podcast. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s